Omgeving

Van uit de jachthaven zit u dichtbij diverse bezienswaardigheden in Den Helder eo.

Marinemuseum


Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, leer over de ontwikkeling van techniek aan boord en ontdek de geschiedenis van de Rijkswerf.
http://www.marinemuseum.nl/

Fort Kijkduin (Museum en Aquarium)


Fort Kijkduin, onderdeel van de Stelling Den Helder met een bijzonder Noordzee aquarium en een boeiend museum!
http://www.fortkijkduin.nl/

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft.
http://reddingmuseum.nl/

De Helderse Vallei

De Helderse Vallei is een natuur en milieu educatief centrum langs de duinrand van Den Helder. Het ligt tussen het bos Donkere Duinen en natuurgebied De Helderse Duinen en is de toegangspoort tot het recreatiegebied Mariëndal. Naast het bezoekerscentrum is een openluchttheater, een uitkijktoren, Eko-Klimparcours De KlimVallei, een kinderboerderij en een grote parkeerplaats.
http://www.deheldersevallei.nl/


Dagje Texel

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling.
De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.
https://www.texel.net/

VVV Den Helder

Voor meer informatie kunt u een boek brengen aan het VVV kantoor op de Oude Rijkswerf.

VVV Den Helder